Allt fler människor väljer idag att ta till lite ”hårdare” och mer effektiva metoder för att förändra sitt utseende och få en yngre och mer ungdomlig look. Att använda sig av en riktigt bra hudvårdsrutin är naturligtvis också viktigt, men få krämer kan återställa den där spänstiga känslan i huden som man längtar efter. Med fillers kan du inte bara se till att fylla ut områden som har blivit påverkade av tidiga ålderstecken, utan du kan också använda dig av materialet för att få fylligare läppar eller en rakare näsa.

Vad är fillers?

Enkelt förklarat kan man säga att fillers är en typ av utfyllnadsmaterial som man injicerar med hjälp av en tunn nål. Materialet består vanligtvis av hyaluronsyra, vilket är något som finns naturligt i kroppen och som är känd för att dra åt sig mycket vätska. Behandlingen används ofta av människor som vill öka volymen i ansiktet, t.ex. få högre kindben eller läppar som är fylligare.

Hur använder man sig av fillers?

Att göra en behandling med fillers är idag väldigt vanligt och både män och kvinnor använder sig av produkten för att förändra och försköna sitt utseende. En av de vanligaste behandlingar som man gör med fillers är läppförstoringar, men även näskorrigeringar och utfyllnad av kindben är vanligt förekommande. Då fillers består av ett material som finns naturligt i kroppen är det ytterst sällan man får några biverkningar eller allergiska reaktioner. Det är dock viktigt att gå till en professionell och seriös klinik med utbildade behandlare.

Vanliga behandlingsområden med fillers

  • Näsa.
  • Läppar.
  • Haka och käkben.
  • Kindben.
  • Minska synlighet av djupa rynkor.
  • Marionetter (linjen från näsvingen till mungipan).
  • Kinder.

Vad kostar en fillersbehandling?

Hur mycket din behandling med fillers kommer att kosta dig är svårt att säga. Priserna varierar nämligen mycket kraftigt beroende på hur stort område du ska behandla, hur mycket material som du behöver och vilken klinik du vänder dig till. Det vanligaste är att priserna börjar någonstans runt 1000-1500 kronor för 0,5 ml. För 1 ml med filler ligger priserna vanligtvis på 1800 kronor och uppåt. Kom ihåg att inte stirra dig blind på priser, utan faktiskt säkerställa att behandlaren är utbildad och har kunskap.

Gör fillers ont?

Att göra en fillersbehandling innebär att man går in i huden med hjälp av en nål. Vissa tycker behandlingen är smärtsam, medan andra inte upplever större obehag. Är du rädd för smärta kan du alltid be om att få bedövningssalva innan ni drar igång. Här kan också valet av område påverka hur mycket smärta du kommer att uppleva. Att behandla läpparna där huden är mycket tunn är t.ex. ofta mer kännbart än att behandla näsan eller kindbenen. Kom ihåg att lyssna noga på din behandlare och följa de råd som ges för eftervården!