Gång är bland de mest effektiva sätten att gå ner i vikt på. Det finns miljontals människor världen över som har kommit i form genom att bara promenera.

Promenader – räcker det?

Räcker det verkligen med promenader för att gå ner i vikt? Ja, faktiskt. Det som gör promenader så effektivt för att gå ner i vikt är att

  • du kan gå överallt
  • det kräver ingen dyr utrustning
  • du blir inte så hungrig efteråt
  • det är lätt att sätta igång.

Promenader är lågintensiv motion. Det innebär att du efter promenaden inte är lika hungrig som om du sprungit på en crosstrainer i en timme. Det är många som tränar intensivt, för att sedan komma hem och äta upp alla kalorier som de förbränt. Det är också mycket lättare att bara ta på sig skorna och ta en promenad än att behöva åka till gymmet. Läs hälsotidningen iForm, så kommer du hitta mycket inspiration och kunskap om hur du kan gå dig smal.

Gör promenaderna mer effektiva

För att du ska gå ner i vikt krävs det att du går kontinuerligt och nog långt. Ett tips är att använda stegräknaren på din mobil. Hur långt brukar du gå per dag? Arbeta dig upp till minst 10 000 steg per dag. Många kan behöva gå 15 000 steg om dagen för att verkligen gå ner i vikt, men det beror också på dina matvanor. För att göra promenaderna mer effektiva bör du först och främst se över din kost. Ät mer frukt och grönt, skippa godis och läsk. Sedan kan du testa viktväst eller/och stavar för att göra det lite jobbigare för kroppen. När du börjar med viktväst ska du ta det lugnt i början. Ta kortare promenader med viktvästen och låt kroppen bygga upp nödvändiga muskler.