Pasta är en populär, enkel och nyttig rätt att laga. Pasta är något som många äter inför träning eftersom pasta innehåller mycket kolhydrater. Om du vill vara extra nyttig finns det bra pasta även för dig. Det finns god pasta från Barilla med fullkorn du kan använda när du lagar en valfri pastarätt. Du kan också välja att göra dina pastarätter vegetariska eller veganska. Med det sagt är det hög tid för oss att vi ger dig några exempel på goda, populära och enkla pastarätter du kan laga.

Pasta bolognese

En av de mest klassiska pastarätterna i Sverige är pasta bolognese. Men i den svenska folkmunnen kallar vi den helt enkelt för pasta med köttfärssås, vilket inte är helt dumt eftersom den mycket riktigt består av pasta och en sås gjord på köttfärs. På internet finns det massor av recept på pasta bolognese, men några viktiga komponenter i en pasta bolognese är pasta, oftast spagetti, köttfärs, lök, vitlök, tomatpuré och krossade tomater. En del väljer att ha grädde i sin köttfärssås. En anledning till varför pasta bolognese har blivit populär är för att den är enkel att laga.

Pastasallad

Ett annat exempel på en maträtt som innehåller pasta är pastasallad. Det finns massor av olika sorters sallader du kan välja bland. Till skillnad från andra pastarätter så serveras en pastasallad kall. Förutom att du behöver en valfri pastasort behöver du grönsaker och eventuellt något sorts kött, till exempel kyckling. På nätet finns det massor av recept på olika sorters pastasallader du kan laga. En anledning till varför pastasallader är populära är för att de är enkla att laga och ta med sig. Det är till exempel vanligt att man tar med sig pastasallad när man ska på utflykt eller ha picknick.

Lasagne

Ett annat exempel på en populär rätt som innehåller pasta är lasagne. En lasagne är en sorts ugnsgratinerad maträtt och består av pastaplattor som man varvar med en béchamelsås och den fyllning man vill ha samt ost. Det är vanligt att man använder köttfärs som fyllning men om du vill variera din lasagne lite mer är internet en väldigt bra inspirationskälla där du kan hitta många bra recept på olika sorters lasagner du kan laga. En anledning till varför lasagne är populär är för att den är väldigt mättande, vilket är bra för dig som exempelvis har ett långt arbetspass framför dig.

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo är ännu ett exempel på en populär pastarätt som är enkel att laga och är väldigt god att äta. En pasta Alfredo består oftast av pastasorten fettuccine. I Italien, där rätten har sitt ursprung, kallas rätten för fettuccine Alfredo. Men här i Sverige säger vi pasta Alfredo. En klassisk Alfredo består av fettuccinepasta, smör och parmesanost. Men många väljer att även använda kyckling i rätten. Då kallas rätten för kyckling Alfredo. Namnet Alfredo kommer från dess upphovsman som hette Alfredo di Lelio som levde i början på 1900-talet och arbetade som kock.