Att träna är bra för hälsan, det vet nog det flesta vid det här laget. Men många kvinnor med större bröst undviker att träna. Många tycker att en stor byst kan vara ett riktigt stort problem och undviker att träna för att slippa obehaget. Andra kvinnor med bröstimplantat är rädda för att de ska förstöra brösten om de skumpar för mycket. Men faktum är att du inte behöver oroa dig för att det ska hända något med dina implantat om du tränar. Om du har eller vill operera dina bröst ska du veta att du kan börja att röra på dig direkt dagen efter operationen. Du kan börja med lättare motion som promenader. Däremot kan du ha en viss smärta i och runt brösten någon vecka efter operationen. När det har gått en månad kan du börja löpträna och genomföra lite lättare form av träning. Men du ska inte träna och anstränga bröstmuskeln de första åtta veckorna om implantaten sitter under bröstmuskeln. Varför du inte ska träna bröstmuskeln i det fallet är för att förhindra implantaten att hamna för högt upp under muskeln.

Investera i en bra sport-bh som ger stöd

Om du upplever problem att träna eller upplever obehag i brösten är det viktigt att du försöker hitta en bra sport-bh för att få ordentligt med stöd. Om du har ett bra stöd kommer det förmodligen att kännas bättre. Du ska verkligen inte sluta att träna på grund av brösten. Att träna är en grundbult i ett hälsosamt liv. Om du tycker att det är obekvämt eller obehagligt trots en bra sport-bh kan du försöka anpassa träningen. Att löpträna kanske inte är det bästa men däremot vattensporter som vattengympa eller simning. Att cykla på motionscykel eller gå på spinningpass är ett bra alternativ. Då sitter du relativt stilla. Att cykla mountainbike eller landsvägscykel är också bra. Viss styrketräning kan också vara värt att testa. Försöka att vara kreativ när du ska träna.

Träna upp magmusklerna

Om du har stora bröst av naturen kan det vara en god idé att försöka träna upp din magmuskulatur för att undvika ryggproblem. En bra hållning är också att föredra. För att få en bra hållning och bygga upp magmusklerna behöver du inte lägga ner mycket tid på. Gör några minuter någon gång i veckan för att få bra resultat.