Inredningstrender kommer och går, men allt fler önskar att inreda mer tidlöst för att inte bidra till slit- och släng-samhället. Med smarta tips är det möjligt att inreda trendigt utan att behöva byta ut möbler och inredningsdetaljer varje säsong. Här kan du läsa mer om hur du bäst inreder både trendigt och tidlöst.

Köp skandinaviska designklassiker

Den skandinaviska inredningstrenden håller fortfarande i sig. Istället för att satsa på många prylar bör du välja några få möbler av hög kvalitet. Investera gärna i tidlösa designklassiker som håller i flera år. Hos Boconcept hittar du danska designmöbler som både är moderna och klassiska. BoConcept är ett danskt premiumvarumärke för livsstilsprodukter som grundades 1952. De erbjuder ett sortiment med designmöbler, inredningsdetaljer och belysning för olika rum i hemmet. De hjälper kunderna att hitta en unik stil genom att mixa och matcha olika material och inredningsdetaljer. Det genomgående temat för BoConcepts varor är nordisk design och hög kvalitet, vilket rimmar väl med en av de hetaste inredningstrenderna 2021 – den skandinaviska och naturliga stilen. Det är en minimalistisk stil där en ljus färgpalett med vitt och beige möter mörkare nyanser som bruna trämaterial och stål. Naturliga trämaterial, helst nordiska träslag, dominerar. Våga gärna addera mörka träslag till inredningen. En pall, stol eller ett litet bord i en mörk nyans skapar en vacker effekt mot den ljusa färgpaletten. BoConcept erbjuder olika material och former, vilket gör att du själv kan skapa effektfulla kontraster med hjälp av designklassiker.

Undvik slit och släng

Hållbarhet är en stor inredningstrend. Allt fler konsumenter är medvetna om hur deras konsumtion påverkar klimatet. Istället för att köpa många billiga möbler och inredningsdetaljer väljer många att köpa några få högkvalitativa möbler som håller länge. Genom att göra medvetna val bidrar du inte till slit-och-släng-samhället där allt för många prylar slängs. När du rensar ut och minimerar antalet möbler i hemmet är det extra viktigt att välja möbler med omsorg. Välj gärna en eller flera så kallade statement-möbler som drar blickarna till sig. Det kan exempelvis vara en fåtölj eller en matta som får stå i centrum.

Välj hållbara och naturliga material

Naturliga material är en annan trend som går hand i hand med ovanstående trender. Allt fler konsumenter väljer bort plastmaterial eftersom det har en relativt kort hållbarhet. Dessutom är tillverkningen av plast dålig för miljön vilket gör att många vill undvika materialet. Istället väljer allt fler konsumenter att inreda med naturliga och hållbara material, exempelvis olika träslag, hampa och miljövänliga textilier. När du köper nya möbler är nordiskt träslag ett av de absolut bästa valen. Om det inte framgår varifrån materialet kommer bör du alltid fråga återförsäljaren. Undvik regnskogsträ som teak och mahogny eftersom det oftast inte är hållbara val. Om du vill välja andra träslag än lokala nordiska bör du välja snabbväxande alternativ. Bambu kan växa upp till en meter om dagen, vilket gör det till ett bra, hållbart material. Dekorera gärna med gröna växter för att förstärka den naturliga känslan i hemmet.