Har du en dröm som du alltid velat uppnå? Våga satsa på din dröm, hur liten eller stor den än är. Människor som vågar förverkliga drömmar får mycket mer spännande liv och även fler vänner.

Din dröm

Vad är din dröm? Det som du ofta tänker på eller alltid har velat göra? För en person kan det vara att testa extremsporter som bungyjump eller vandra Kungsleden, för andra kan det vara att våga flytta utomlands eller bo på landet med hund och katt. Börja samtala om dina drömmar med en vän eller din livspartner. Ett tips är att börja med att fråga dem vad de har för drömmar. Berätta sedan om dina. Uppmuntra varandra att genomföra drömmarna, så har ni båda kommit en bra bit på vägen.

Första steget

Alla drömmar kan inte uppnås, men du kan sikta på något i närheten av den ultimata drömmen. Om du brukar läsa resetidningen Vagabond och skulle vilja resa jorden runt i ett år, så kan det vara svårt om du har barn som går i skolan. Men du kan i alla fall ta med dig familjen på en lite längre resa. Om du alltid drömt om att bestiga Mount Blanc, kan du alltid börja med Kebnekaise.