För att din hud ska må bra är det viktigt att du dagligen tar hand om den. Skapa en bra skönhetsrutin, så blir det lättare att både få huden att skina och blemmorna att hålla sig på avstånd.

Daglig skönhetsrutin

Att dagligen ta hand om ansiktet är viktigt. Du ska inte sova med smink i ansiktet, då får du lättare acne och blemmor. Förutom det är det svårare att få bort sminket dagen efter när mikroskopiska sminkrester fastnat i dina porer. Tvätta ansiktet med vårdande ansiktsprodukter för just din hudtyp morgon och kväll. Hitta en bra ansiktskräm som du sedan alltid smörjer in dig med. Vintertid kan du behöva ha en lite fetare kräm om du brukar få torr hud.

Vardagssnygg

Många kvinnor gillar att sminka sig innan arbetsdagen eller studierna. Fräschast är det oftast att bara använda mascara och satsa på en mer naturlig look. Använd concealer på blemmor och kring näsan och eventuellt en foundation, men inte för mycket. Lite rouge på kinderna ger en hälsosam look. Den naturliga looken fungerar på alla arbetsplatser och till alla kläder. Du hittar inspiration och sminktips i modetidningen Elle, vare sig du älskar mycket färg eller vill ha en mer nedtonad look.