Ibland är det viktigt att ta tid till att fundera på vad som egentligen är viktigt på riktigt. Det kan vara bra att fundera på hur du vill leva ditt liv. För att ta reda på det kan du fundera över vilka grundvärderingar du har, vad som är viktigt för just dig. Om du vill leva mer minimalistiskt eller vill bli ekonomiskt fri ska du ta steg i den riktningen. Oavsett vilka värderingar du har eller hur du vill leva ditt liv kanske du vill ha lite extra pengar för att kunna förverkliga vissa saker. Att sälja tillhörigheter som smycken, diamanter och guld är ett bra sätt att få in extra pengar. Du kan sälja diamanter genom att beställa ett försäkrat brev som kommer hem till dig. Du packar dina diamanter i brevet som du sedan skickar tillbaka. Du får en värdering på diamanterna och om du väljer att acceptera budet kommer pengarna in på ditt konto inom 24 timmar. Om du vill ha ett ungefärligt pris innan du skickar dina diamanter kan du få det genom att fylla i ett formulär.

Formulera dina värderingar

När du har formulerat dina grundläggande värderingar sätter du en riktning mot hur du vill leva ditt liv. När du tar stora och små beslut checkar du av att det är i linje med din riktning. När du har en värderad riktning ska du komma ihåg att det inte finns någon direkt slutdestination. Det är en riktning och något som du lever efter. Du kommer inte att bli färdig med det. Du kan däremot ändra dina värderingar och ändra riktning. Det stora syftet med att komma fram till en riktning i livet är att skapa en känsla av att du kan påverka ditt liv.

När du gör val som tar dig framåt mår du bra

Det som händer när du lever efter dina värderingar är att du mår bättre på sikt. Du kanske går runt och vill vara en bättre partner men tycker aldrig att du utvecklas i den riktningen. Men när du börjar göra små val som går åt det hållet kommer du känna dig mer nöjd med dig själv och känna att du jobbar mot målet. Du behöver inte göra allt på en och samma gång. Gör små förändringar och ta små steg som gör att du närmar dig dina mål. Små förändringar kan ge stor effekt på ditt mående.