En något udda livsstil som många är nyfikna på är swingerslivsstilen. Det vill säga att man ägnar sig åt partnerbyte i olika former. Det kan antingen handla om att ha ett helt öppet förhållande där man har tillåtelse att träffa andra vid sidan om. Att man lever polyamoröst, det vill säga i en okonventionell relation med flera inblandade. Eller att man då och då träffar andra par eller grupper av människor att ha sex med. Det här är inte en helt okomplicerad livsstil, och om du är intresserad av att prova på den finns det en hel del saker att tänka på när det kommer till hur du vill lägga upp det.

Kommunicera med din partner

Om du har en huvudsaklig partner är det givetvis viktigt att ni är överens om att det är det här ni vill testa på. Men ni behöver också reda ut formerna ordentligt. Det är inte helt ovanligt att den ena partnern är mer lyckosam, vilket kan skapa problem med svartsjuka. Sätt upp regler för hur och när ni får vara med andra. Det kan till exempel röra sig om att bara få ha sex med andra av samma kön. Eller att ni måste godkänna en ny sexpartner åt den andre. Att använda skydd är givetvis extremt viktigt, särskilt om ni rör er i sammanhang med okända. Det är också klokt att ha någon form av signalsystem, ett kodspråk med ord eller handrörelser, som indikerar att den ena vill avbryta och gå hem.

Hitta ett säkert ställe att vara på

Det finns en hel del etablerade symboler inom swingersvärlden som det kan vara bra att hålla koll på för att träffa andra. Det här kan dock leda till en del huvudbry om en symbol används av någon som inte är swinger och inte har koll på vad den betyder. Så det säkraste för att hitta ett sammanhang är antingen genom att gå med i en förening eller att annonsera på internet. Om ni väljer det senare behöver ni någonstans att vara. Av många anledningar kan det vara så att hemmet inte passar. Kanske på grund av barn eller grannar. Ett smart sätt är då att hyra ett kontor i Stockholm där ni kan vara. Det gäller särskilt om någon av er är egenföretagare. Då kan det fungera både som kontor och som ett ställe där ni kan möta nya bekantskaper.

Om ni går med i en klubb brukar det antingen fungera som så att det finns en lokal med fasta mötesdatum, eller så kan det vara så att värdskapet går runt mellan medlemmarna. Då kan ni se till att skaffa barnvakt för att få vara i fred. Och dina grannar kommer inte tro annat än att det är en helt vanlig middagsbjudning som pågår där inne.