Håret har faktiskt en stor betydelse för måendet. När en person drabbas av håravfall kan livskvalitén bli negativt påverkad. Att inte ha något hår eller ha väldigt tunt hår kan ge olika negativa känslor som skam. Det kan leda till att personen som drabbats drar sig för olika sociala sammanhang och skapar isolering, vilket sedan får negativa konsekvenser på hälsan. Om du av någon anledning tappar hår ska du undersöka vad du kan göra åt saken. På nordichair.com kan du få hjälp med behandling av ditt hår beroende på vad du har för problem. Det bästa är att boka en tid för en konsultation för att få mer information om vad som gäller i just ditt fall. Du ska definitivt inte vänta med att söka hjälp om du känner att ditt håravfall påverkar ditt vardagliga liv.

Stress i olika former påverkar håret

Det finns olika saker som kan orsaka håravfall. Både fysisk och emotionell stress kan ha påverkan på håravfall. Att tappa hår på grund av en stressig tillvaro är ett vanligt tecken. Du kan även tappa hår om du har en kraftig infektion med hög feber. Olika saker som stressar kroppen kan få håret att falla av. Stress får hårets tillväxtfas att avbrytas och gör att håret går in i en vilofas i förtid. Hår på huvudet kan växa i flera år och därför är det inte bra att håret går in i sin vilofas för tidigt. Stress kan även vara orsaken till att du får grått hår eller mer grått hår. Mekanismerna är inte helt kända till varför det är så men stress påverkar färgpigmentet i håret.

Håret är en viktig del i ens utseende

För många är håret viktigt för utseendet och det ska inte förringas. Det är viktigt att du känner dig fin och tillfreds med dig själv. När du inte mår bra på grund av ditt utseende påverkas din hälsa. Det kan få konsekvenser på sömn, träning och sociala kontakter. Alla de bitarna är viktiga för att du ska ha en bra hälsa. För att ditt hår ska må bra är det viktigt att du använder bra produkter och äter hälsosam och näringsrik mat.