Du som vill komma i form inför sommaren 2021 behöver inte stirra dig blind på traditionella träningsformer – exempelvis trädgårdsarbete är en otroligt bra träningsform. Att påta i trädgården låter som en stillsam aktivitet, men många moment kräver tunga lyft och bra rörlighet. Perfekt för dig som vill få ut trippel effekt av din träning. Trädgårdsarbete ger dig både god hälsa, en stilig kropp och en vackrare hemmamiljö!

För dig som letar efter en leverantör för de bästa trädgårdsprodukterna finns många bra leverantörer online, som www.wexthuset.com där du hittar allt ifrån fröer till trädgårdsredskap. Håller du bara koll på vilken växtzon din trädgård befinner sig i kommer du enkelt kunna ha en riktigt prunkande trädgård att pusta ut i under sommaren.

Tuff träning i det gröna

För pusta kommer du göra efter ett ordentligt pass i rabatterna. I jämförelse med traditionella träningsformer är trädgårdsarbete nog så effektivt – en halvtimmes gräsklippning bränner hela 165 kalorier och att gräva i trädgården ytterligare 30 minuter bränner nästan lika mycket. Visserligen ger ett halvtimmeslångt löppass lite mer förbränning än så, ca 240 kalorier, men nog har du mer stamina i trädgården än i löpspåret? Du kommer garanterat hålla på längre, när du väl kommit igång kommer du märka att det är svårt att sluta.

Trädgårdsarbete har många effekter, inte bara på flåset. De tunga lyften hjälper dig bygga muskler, och att komma ut i friska luften och ta hand om sin närmiljö har också positiva hälsoeffekter. Lättare motion har vetenskapligt bevisats att minska risken för hjärtattack med hela 50 % – och till och med förlänga den förväntade livslängden med hela sju år! Om motionen är regelbunden, vill säga. Den viktigaste och bästa motionen är alltid den som faktiskt blir av och hålls igång under längre tid, och när du kan kombinera en hobby du tycker om med träning är chanserna som störst.

Mindfulness i naturen

De psykologiska effekterna av trädgårdsarbete är heller inte att förakta. Många rapporter menar att de människor som tagit god hand om både sitt hem, sin kropp och sitt sinne har klarat sig bäst genom det svåra året. Att plantera något, sköta om det och se det växa och frodas – kanske till och med ge frukt – är att få känna sig som en del av jordens livscykel, något som i svåra tider som den rådande pandemin kan vara till stor hjälp. I trädgården har du stora chanser att även fortsatt hitta vägen till att leva mindful, till på köpet i en hälsosam kropp.