Alla blir inte världsmästare på löparbanan, men de flesta kan lära sig träna och springa på sitt eget sätt. Det gäller att utgå från sig själv och inte tävla med andra, det blir lätt för jobbigt. Särskilt om de där andra tränat i många år eller har en helt annan kroppsbyggnad. Så regel nummer ett är alltid: Utgå från dig själv.

Den som har lite övervikt har mycket att vinna på att börja träna. Det fungerar utmärkt med enkla promenader för att komma igång. Det handlar om att skaffa en vana helt enkelt. Gå ut och gå en halvtimme flera gånger i veckan, gå successivt lite fortare och till sist kanske det kan bli några joggingsteg ibland också. Ett smart sätt att komma igång.

Träningspassen

Så småningom blir det en vana att dra på sig träningskläderna före rundan. Spring hela eller gå då och då. Det viktiga är ju ändå att träningen blir av, inte att du slår världsrekord. Gillar du träning rent allmänt är det kul att som omväxling gå på gym och träna lite smidighet och muskler. Det ger en så härlig känsla i kroppen efteråt. Lite slak, men ändå stark. Unna dig en lång härlig dusch och lite lyxiga produkter från Lancome så är du redo för vilken utmaning som helst sedan.

Träningsresor och spa

Att åka på en träningsresa är ett härligt sätt att förena nytta med nöje. Tillsammans med andra träningsintresserade personer får du uppleva nya miljöer och testa nya träningsformer. Lite morgonyoga på en pir vid Medelhavet före frukosten på hotellet. En härlig upptäckarrunda i löparskorna några timmar senare. Vattengympa på eftermiddagen och en ack så skön och trött kropp som sover gott på natten. Det är lyx på riktigt.

Om tiden inte riktigt räcker till för en hel träningsvecka kanske ett spabesök kan ge lite extra energi ibland. Det finns många olika platser att åka till, de flesta med välutrustade gym förutom badanläggningar av olika slag. Det sätter verkligen fart på livsandarna det också.

Investera i dig själv

Du är värd lite lyx ibland. Träning är lyx, det är egentid det handlar om. Det finns nog ingenting som är så skönt som att springa iväg (eller gå) ut för en runda. Låta tankarna snurra, kanske lite musik i öronen och fötterna bara trummar på i sin egen takt längs vägen eller stigen du valt. Du mår bra i både kropp och själ efteråt. Det är du värd!